logo
ham
facebook youtube twitter linkedin

Portfolio

Cilj Centra za mlade INPUT je da podstiče mlade da čine pozitivne promjene u svojim životima i svojoj zajednici. U okviru programa, motiviramo i ohrabrujemo mlade na veće samoorganizovanje i samostalno djelovanje kroz organizacije i udruženja mladih. Podstičemo ih da predlažu inicijative za dobrobit mladih i da se uključe u neformalne edukacije za sticanje novih vještina i kompetencija za 21. Vijek. Kroz razmjene i umrežavanja, želimo da mladi promišljaju o lokalnim, nacionalnim i međunarodnim pitanjima i različitim segmentima življenja npr. tržište rada, obrazovanje, okoliš, politika i slično. Na ovaj način, želimo motivirati mlade da se uključe u procese u zajednici, da se integriraju i pronađu svoje mjesto u zajednici, da budu aktivni u stvaranju boljih uslova življenja za sebe, svoju porodicu i cijelo društvo.

Realizovani projekti
1. Edukacija djece po osnovnim školama (engleski jezik i informatika) oko 2000 djece (saradnja sa osnovnim školama OŠ “Skender Kulenović”, OŠ “Mak Dizdar”, OŠ “Alija Nametak”, OŠ “Aleksa Šantić”, JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica, srednje škole Mješovita srednja škola “Mladost”, Tehnička škola, Prva gimnazija)
2. Edukacija odraslih iz oblasti informatike i engleskog jezika oko 300 polaznika (polaznici su bili od srednje škole pa do magistranata)
3. Humanitarne akcije (jedna od najzanačajnijih za malu Aminu Tahmiščija)
4. Instruktivna nastava i edukativno kreativne radionice u JU “Dom porodica” – projekat traje punih pet godina i još je se realizuje (osim ovog djela cilj nam je i to smo postigli da djeci damo nešto od srca duševno što im fali a to je briga o njima, savjetovanje, razumjevanje itd..)
5. Projekat “Acess and aplly IT” edukacija oko 80 mladih ljudi iz oblasti grafičkog dizajna, web dizajna i osnova informatike ( cilj projekta je afirmacija mladih i usmjeravanje maldih koji su završili srednje škole i fakultete a bez posla su, da ih edukujemo i usmjerimo na onu oblast gdje bi mogli nači posao “
6. Seminar “Kako pokrenuti vlastiti posao”
7. Projekat “Gledam učim, pravim”
8. Projekat Omladinski klub “HOPE”
10. Projekat “Prilika za samostalan život”
11. Udruženje INPUT ima svoje odsjeke ( INmedia – je namjenjen za usluge fotografisanja, snimanja i video obrade, INHOST je namjenjen za web dizajn i grafički dizajn tj. izrada web stranica, plakata, postera itd. instrukcije.com.ba- cilj portala je dati usluge instruktivne nastave iz svih oblasti za osnovnu školu, srednju i fakultet)
10. Portal skolezdk.ba – je namjenjen za sve osnovne i srednje škole ZDK cilj portala je uvezati sve škole i pružiti podatke i informacije kako za nastavnike tako i za učenike i roditelje
11. Merak.ba – magazin za sve generacije – cilj portala je predstaviti ljepote BiH,bosnaske običaje i kuhinju, promovisati mlade, ljude, nevladine organizacije i zanimljivosti kako u BiH, tako i u svijetu